Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΤΣΙΝΙΑ ΤΕΛΟΣ

Μερικά από τα περσινά τελάρα που είχα συρματώσει και δεν τους έβαλα φύλο κεριού άρχισαν φέτος να χαλαρώνουν και την λύση την έδωσε ένα καρφί το οποίο μάζεψε τα μπόσικα χρησιμοποιώντας το σαν ένα μοχλό.
Τα τελάρα που είχαν περτσινια δεν χαλάρωσαν καθόλου .
Φέτος δοκίμασα μια πατέντα με το καρωτικό χειρός και το βρήκα πανεύκολο και λειτουργικό .
Είναι μια λύση πολύ πιο ξεκούραστη και λιγότερο χρονοβόρα και με σχεδόν μηδενικό κοστολόγιο σε σχέση με τα περτσινια



Πλέον τέρμα το σχίσιμο του ξύλου και το χαλάρωμα του σύρματος για μένα .
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.

11 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Καλημερα αδελφε μου,ξερεις απο τι φασαρια με απαλαξες??? εγω αν και ειχα καψουλια επειδη τα πλαισια ηταν φτηνα μου χαλαρωσαν τα συρματα και το μονο που ειχα στο μυαλο μου ηταν....φτου κι απ'την αρχη ,αρα θα βαλω καρφακια να τα τεντωσω,να παρω τα μποσκα.Τωρα με τα κερια εχεις δικιο,τι θα κανουμε ομως θα βαλουμε κερια σε ολα τα πλαισια????και για ποσο καιρο δεν εχουν αναγκη τα κερια???

markos aliprantis είπε...

Χρήστο τον τρόπο για το τέντωμα των συρμάτων το δουλεύω χρόνια.Τώρα για τους συνδετήρες δεν έχω δοκιμάσει αλλά από ότι λέει ο Παντελής από τα Χανιά καλά πάνε.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Χρήστο την καλύτερη δουλειά έκανες και αντικατέστησες τα πριτσίνια με τα "δυχαλα" και το καρφωτικό, οικονομία χρόνου και χρήματος.

glam είπε...

Θα σας ...στενοχωρίσω, αν και δεν το θέλω...
Έφτιαξα και γω κάμποσα, αλλά όταν το ξανασκέφτηκα, μάλλον το μετάνιωσα.

Μειονεκτήματα:
1) Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για την οξίδωση, πόσο δλδ θα αντέξουν....
2) Όσο και να προσέχεις κάποια καρφιά θα "πέσουν" πάνω στην τρύπα και κάποια πιο μακριά, τα μεν πρώτα θα λυγίσουν, πιθανόν, στο σημείο που θα πιεστούν τα δε δεύτερα θα σκίσουν, έστω και λίγο, το ξύλο.
Αποτέλεσμα, η χαλάρωση.

Αφήνω την περίπτωση ότι εκεί που έρχετε σε επαφή το καρφί με το σίρμα, είναι επίσης πιθανόν , κάποια στιγμή να σπάσει επειδή το "δίχαλο" δεν είναι λείο όπως το περτσίνι, αλλά πιο "κοφτερό"...

Ίσως όμως να έχω και λάθος μια και δεν τα έχω δοκιμάσει για χρόνια σε "πραγματικές" συνθήκες,,,,

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Χρήστο λυπάμαι αλλά θα σε στενοχωρήσω.
Αυτό το δοκίμασα πριν κάμποσα χρόνια και το εγκατέλειψα.Στο τέντωμα θα σπάσεις πολλά σύρματα,και όλα αυτά που είπε ο glam είναι δοκιμασμένα.
Η λύση είναι μόνο πριτσίνια.

meliritos είπε...

Χρήστο γεία σου.
Το κόλπο αύτο με τους συνδετήρες νομιζω οτι το εχω ξαναδή σε κάποιο τουρκικο blog είναι συγουρα πολύ εξυπηρετικό εγώ ομώς θα προτιμουσα τα πριτσίνια είναι νομίζω πιο σταθερά.

kkokinos είπε...

Καλημερα και απο Αθηνα!
Ετοιμαζομαι και εγω να συρματωσω καμποσα πλαισια με τον τροπο αυτον ,με τα διχαλα,Γιωργο οταν λες τα εχεις δοκιμασει ενοεις μετα απο ποσο καιρο ειχες προβληματα γιατι τα ειδα σε εναν φιλο που τα ειχε κανα δυο χρονια και ηταν ολα πολυ καλα!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Το τέντωμα με το καρφί είναι πολύ πρακτικό όταν χαλαρώσει το σύρμα.
Τώρα το δίχαλο πιστεύω ότι θα δουλέψει και στο κάτω κάτω ένα τελάρο δέν κρατάει με το ίδιο συρμάτωμα χρόνια.Η ευκολία του όμως είναι δεδομένη.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Χρήστο
επιλέγω εδώ και χρόνια τα περτσίνια.

IxNiLaTiS είπε...

Φοβάμαι μήπως οι συνδετήρες καταλήξουν στον μελιτοεξαγωγέα …
Τα καψούλια μπαίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα με την καψουλομηχανή. Όχι τόσο γρήγορα όσο οι συνδετήρες, αλλά είναι υποφερτό. Το μόνο πρόβλημα νομίζω ότι είναι το κόστος τους, αφού σε τρία χρόνια θα τα πετάξουμε.

SFAKA BEE είπε...

το προβλημα λυνετε αν τα γατζακια ειναι χοντρα και το συρμα ειναι χοντρο νουμερο.Ακομη δφν πρεπεινα τοποθετουντε μεσα στο κυκλο γιανα μη λυγιζουν.