Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ????????


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010
ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Μπορούν οι μέλισσες να διαταράξουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από το Τριμελές Εφετείο Θράκης. Σήμερα (14 Ιανουαρίου 2010) εκδικάζεται στην Κομοτηνή υπόθεση με κατηγορουμένους τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, τον αγρονόμο Θάσου και τον δασάρχη του νησιού...

Οι εν λόγω φέρονται να διέπραξαν παράβαση καθήκοντος με σκοπό να ωφελήσουν τους ιδιοκτήτες κυψελών καθώς και 25 μελισσοκόμους για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους της Θάσου το καλοκαίρι του 2006. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) κ. Αχιλλέα Παπαστεργίου «η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος των κατηγορουμένων αποτελείται από 1.000 και πλέον σελίδες, διότι καλούνται προς εξέταση 36 μάρτυρες κατηγορίας και πρέπει να αναγνωσθούν τουλάχιστον 14 έγγραφα».

Η κατηγορία για τους μελισσοκόμους συνίσταται στο ότι «τοποθέτησαν τις κυψέλες τους πλησίον του δρόμου της Θάσου» και ότι δεν εγκατέστησαν ειδική συσκευή διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες, με συνέπεια αυτές «να διασχίζουν τις οδούς» της Θάσου «με κίνδυνο προκλήσεων δηγμάτων... και με συνακόλουθο κίνδυνο της απώλειας του ελέγχου οδηγήσεως του οχήματος από τους οδηγούς...». Και διερωτάται ο κ. Παπαστεργίου «γιατί μέχρι το έτος 2006 οι παραβάτες μελισσοκόμοι τιμωρούνταν σύμφωνα με τον νόμο με πρόστιμο της τάξεως των 200- 300 ευρώ και ξαφνικά κατηγορούνται για έγκλημα με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης»; Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθέτηση ειδικής συσκευής διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΟΜΣΕ- το συνυπογράφουν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Προϊόντων της Κυψέλης, η Μελισσοκομική Ελλάδος, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός «Νικητής», ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αρναίας- οι μελισσοκόμοι, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «συρόμαστε (για πρώτη και ελπίζουμε για τελευταία φορά) ως κοινοί εγκληματίες ενώπιον του Εφετείου Θράκης και γιατί υφιστάμεθα μια δυσανάλογη προς τις περιστάσεις ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία». Πηγή: http://www.tovima.gr

6 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Χρήστο δεν γράφεις ποιός είναι ο μηνυτής?

evangelos naxios είπε...

Η δικη αναβληθηκε......προτεινω εαν υπαρχει τετοιο κατηγορητηριο με τοσο φοβερες......1000 σελιδες μονο και μονο που καποιος του εφυγε η μαγκια να γραφει....προτεινω επειδη δεν υπαρχει η θανατικη ποινη,δις,ισοβια....και να μην αναλαβει κανενας δικηγορος να υπερασπιστει 25 εγκληματιες......

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Δεν ξέρω ποιος είναι ο μηνυτής γιατί δεν τον αναφέρουν αλλά θα μπορούσε να είναι ο καθένας που για τον οποιοδήποτε λόγω τον (ενοχλούν )οι μέλισσες πχ διάφοροι επαγγελματίες ,μαγαζάτορες , ξενοδόχοι , κάτοικοι του νησιού και πολλοί άλλη χωρίς να θέλω να αποκλίσω κανέναν .
Και όλα αυτά πιθανόν από άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την σφίγγα που κάθισε στην μπριζόλα τους από την μέλισσα .
Τι να πεις ????

markos aliprantis είπε...

Χρήστο μηνυτής είναι ένας εισαγγελέας που έκανε διακοπές στην Θάσο το καλοκαίρι του 2006 και το ενοχλησαν το πουλάκι μου.Μέσα στα κυκλώματα βλέπεις και οι ανθρωποκτόνοι μελισσοκόμοι έπρεπε να δικαστούν από 3 εισαγγελείς.

beelovers είπε...

στον τοιχο και γρηγορα μάλιστα

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Μάρκο αφού ξέρεις οτι είναι εισαγγελέας πιθανόν να ξέρεις και το όνομά του.Αν το ξέρεις γράψε το να του στείλουμε λίγο μέλι.
Εκείνον τον εισεγγελέα με την Χειλουδάκη πώς τόν λέγανε ??