Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΤΣΙΝΙΑ ΤΕΛΟΣ

Μερικά από τα περσινά τελάρα που είχα συρματώσει και δεν τους έβαλα φύλο κεριού άρχισαν φέτος να χαλαρώνουν και την λύση την έδωσε ένα καρφί το οποίο μάζεψε τα μπόσικα χρησιμοποιώντας το σαν ένα μοχλό.
Τα τελάρα που είχαν περτσινια δεν χαλάρωσαν καθόλου .
Φέτος δοκίμασα μια πατέντα με το καρωτικό χειρός και το βρήκα πανεύκολο και λειτουργικό .
Είναι μια λύση πολύ πιο ξεκούραστη και λιγότερο χρονοβόρα και με σχεδόν μηδενικό κοστολόγιο σε σχέση με τα περτσινια



Πλέον τέρμα το σχίσιμο του ξύλου και το χαλάρωμα του σύρματος για μένα .
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- AGROTICA 2010


Στης 3 με 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Αγροτικα 2010 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων θα υπάρχουν και εκθέτες μελισσοκομικών ειδών .
Με την ευκαιρία αυτή θα γίνει συνάντηση για κρασάκι με καλή παρέα σε κάποιο ταβερνάκι της περιοχής το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου .
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους μελισσοφιλους .

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΙΣΚΑ (Fomes fomentarius)

Σήμερα το απόγευμα περνώντας από μια συστάδα με λεύκες έπεσε το μάτι μου σε κάτι γνώριμο σε μας τους μελισσοκόμους .

Αρκετές ίσκες επάνω σε κορμούς δέντρων.
Η ίσκα είναι ένας μύκητας που παράγει τα σπόρια του μέσα σε σωληνάκια που καταλήγουν σε πόρους με ξυλώδη σύσταση (σαν σφουγγάρι) και βγαίνει κυρίως πάνω σε νεκρούς κορμούς δέντρων.
Από τα λεγόμενα των παλιών μελισσοκόμων είναι ένα πολύ καλό υλικό για το καπνιστήρι .

Αφού την μαζέψουμε την κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να στεγνώσει και να χωράει στο καπνιστήρι .
Δεν έχασα την ευκαιρία και μάζεψα μερικές για δοκιμή
Μήπως το παράκανα !!!!!!!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ????????


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010
ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Μπορούν οι μέλισσες να διαταράξουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από το Τριμελές Εφετείο Θράκης. Σήμερα (14 Ιανουαρίου 2010) εκδικάζεται στην Κομοτηνή υπόθεση με κατηγορουμένους τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, τον αγρονόμο Θάσου και τον δασάρχη του νησιού...

Οι εν λόγω φέρονται να διέπραξαν παράβαση καθήκοντος με σκοπό να ωφελήσουν τους ιδιοκτήτες κυψελών καθώς και 25 μελισσοκόμους για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους της Θάσου το καλοκαίρι του 2006. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) κ. Αχιλλέα Παπαστεργίου «η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος των κατηγορουμένων αποτελείται από 1.000 και πλέον σελίδες, διότι καλούνται προς εξέταση 36 μάρτυρες κατηγορίας και πρέπει να αναγνωσθούν τουλάχιστον 14 έγγραφα».

Η κατηγορία για τους μελισσοκόμους συνίσταται στο ότι «τοποθέτησαν τις κυψέλες τους πλησίον του δρόμου της Θάσου» και ότι δεν εγκατέστησαν ειδική συσκευή διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες, με συνέπεια αυτές «να διασχίζουν τις οδούς» της Θάσου «με κίνδυνο προκλήσεων δηγμάτων... και με συνακόλουθο κίνδυνο της απώλειας του ελέγχου οδηγήσεως του οχήματος από τους οδηγούς...». Και διερωτάται ο κ. Παπαστεργίου «γιατί μέχρι το έτος 2006 οι παραβάτες μελισσοκόμοι τιμωρούνταν σύμφωνα με τον νόμο με πρόστιμο της τάξεως των 200- 300 ευρώ και ξαφνικά κατηγορούνται για έγκλημα με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης»; Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθέτηση ειδικής συσκευής διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΟΜΣΕ- το συνυπογράφουν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Προϊόντων της Κυψέλης, η Μελισσοκομική Ελλάδος, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός «Νικητής», ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αρναίας- οι μελισσοκόμοι, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «συρόμαστε (για πρώτη και ελπίζουμε για τελευταία φορά) ως κοινοί εγκληματίες ενώπιον του Εφετείου Θράκης και γιατί υφιστάμεθα μια δυσανάλογη προς τις περιστάσεις ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία». Πηγή: http://www.tovima.gr

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Σαντασκι μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις πλούτου και φτώχιας


Πολλά μαγαζιά με ελληνικές επιγραφές






Κάπου μπερδεύτηκα στην Βουλγαρία αρχαία με ελληνικές επιγραφές τι γίνετε ρε παιδιά ?




Από τη πηγή αυτή τρέχει νερό με θερμοκρασία 76 βαθμούς κελσίου


Παντού μέλια πολλά μέλια μέχρι και στα περίπτερα μέλι πουλούσαν

Τώρα τι μέλια ήταν αυτά ένας θεός ξέρει

Είδαμε και μερικές κυψέλες τύπου ντα νταν

Πήραμε και της ταινίες μας